Znojmo, přírodna, infra, infrasauna, sauna, infrakabina, kabina, near, kosmetika, přírodní, doplňky stravy, studio, blog, posilování, cvičení, hubnutí, fitness, obchod, eshop, e-shop, protein, doplňky stravy, alternativní medicína, zdraví, lapače snů, orgonit, magické svíčky, hand made, byliny, čaje, oleje, suplementy, detoxikace, dědek kořenář, dedekkorenar, eprv777, jaroslav drábek
logo

Jarní detoxikační kúra

Fyzická únava, vyčerpání, odpor k fyzické práci, neschopnost soustředění a myšlení, deprese, úzkosti, vztek a agrese, nechuť k životu, rozmazané vidění, tlak v hlavě. Trápí-li Vás tyto neduhy nejen na jaře, ale také během celého roku, právě jste otevřeli povídání, které Vám úkaže cestu k vysvobození. Všechny vypsané obtíže si řada z nás spojuje s jarní únavou či zanešením organismu toxickými látkami a prahneme po zázračné moci k jejich odstranění nejrůznějším omezováním se, dietami, pilulkami, čaji, šťávami, a jinými nesmyslnými postupy, čímž si v mnoha případech jen uškodíte. Bohužel v dnešní přeinformované době plné zmatku a stresu nikdo neví, v čem je příčina. Ani my to donedávna nevěděli.
Dnes už ale víme a tímto článkem Vám celou problematiku objasníme.

Jarní detoxikační kúra

DETOX, DETOXIKACE, OČISTA a jiné podobné zázračné mantry

Nejdříve si musíme ujasnit a uvést na pravou míru co znamená slovo DETOXIKACE.
Tento pojem se v posledních pár letech stal oblíbený a vykukuje na nás z každého rohu a re-klamy.
Snahou všech firem, kteří toto slovo používají je pouze a jenom pro jejich finanční zisk. Na Vašem zdraví jim absolutně nezáleží. (To už je dnes také známý a dost smutný fakt.) Je třeba si uvědomit, že žádná bylina, čaj, šťáva, doplněk stravy v souvislosti s detoxikací nic neznamená.
Ono je sice hezké a zdravé, že po nějakou dobu se budete prolívat šťávou z ovoce, nálevem z jakési byliny a k tomu jíst klíčky, s očekávání, že se vydetoxikujete. Jenže takto to nefunguje a mnohdy si můžete takovou detoxikační kůrou i ublížit (viz poznámky pod čarou). Funguje pouze to, že Vaše peněženka bude o několik set až tisíc korun lehčí.

CO TO JE DETOXIKACE

Detoxikace jako taková totiž probíhá v našem těle 24 hodin denně, den za dnem 365 dní v roce, bez ohledu na to co jíte či pijete. Pokud by tomu tak nebylo, zemřeli bychom.
Tělo se přes nejhlavnější detoxikační orgán játra zbavuje všech zplodin, které jsme do těla přijali (ústy, dechem, kůží) z okolního prostředí. Játra vlastně slouží jako filtr, který vychytává odpadní a jedovaté látky,
ty se následně vyloučí močí, stolicí a potem, je-li organismus v pořádku.

Bohužel v dnešní době tomu tak není a najdete jen 1 ze 100 lidí, kterému jeho metabolické a detoxikační pochody v těle fungují jako švýcarské hodinky. Jakto? Buďto má silný geno-fond a je velmi silným detoxikátorem nebo pochopil a umí dát svému tělu, co potřebuje, a nebo má třeba jen štěstí.

CO TO TEDY ZNAMENÁ?

Chcete-li pro vylepšení svého zdraví, zvýšení fyzické a psychické pohody něco podniknout a skutečně to pocítit na své kůži a říct si za měsíc to opravdické SUPER a neutratit přitom své těžce vydělané bankovky, zapomeňte na vše, co jste si kdekoliv o detoxikaci přečetli a dychtivě pokračujte ve čtení textu až do poslední tečky.

JAK TO TEDY VLASTNĚ S TOU DETOXIKACÍ JE?

Zimní období nás pomalu opouští a přichází pro mnohé z nás ta lepší polovina roku, kdy nastává jaro. Příroda se po dlouhé tuhé zimě (a že letos byla) probouzí a s ní i vše co do ní patří, tedy i my lidé. Během studených dní plné tmy, se znatelným nedostatkem slunečního svitu, což vedlo k omezené tvorbě vitamínu D, se naše nálada jaksi přehoupla do depresí obklopujících se u většiny z nás nezvladatelnou chutí na sladké.
Náš pohyb se značně omezil a pobyt venku se přetransformoval na zdárné obývání gauče a kancelářské židle s obrovským přísunem jídla, zejména zmiňovaných cukrovinek, a nejen jich.
K tomu všemu jsme neustále ve stresu, který se stal součástí každodenního života. Tu na Vás zařve šéf, ocitnete se v automobilové koloně, rozzlobí Vás partner, ten zas otravuje, tamto musím vyřešit, a to nestihnu, a co když to nepůjde?...
Se stresem neumíme pracovat a protože játra jsou orgánem emocí, jenž na ně velmi citlivě reagují, tak jako první v řadě dostávají na frak. Emoce a stres se v nich shromažďují a to časem vyústí v jejich nedokonalou činnost a k postupnému zanášení organismu toxickými látkami a nezdetoxikovaným a nevyloučeným odpadem. Nemluvě o hormonální soustavě, která lítá jako na autodráze.

Deprese

Jsme-li ve stresu - je aktivován sympatický nervový systém, což znamená, že jsme staženi a připraveni na útok-útěk. Orgány a kůže jsou stažené, tudíž nemůže probíhat řádná látková výměna (a detoxikace).

Máme-li nedostatek vitamínu D – nepracuje správně naše nervová soustava a játra neumí zpracovat cukr. (Mimochodem, proto se U NÁS V NAŠEM PODNEBNÉM PÁSU ovoce jí pouze lokální a v létě, kdy si játra díky dostatku slunečního svitu a vitamínu D hravě poradí s fruktózou.)
*Více o cukru si přečtěte v článku Cukr – proč ho nesmíme jíst? (brzy)

Sečteno, podtrženo, vlivem vlastní blbosti se dobrovolně řítíme pod drn.

Během zimního období v dnešní době se naše těla chtě nechtě zanášejí toxickým odpadem, protože prostě játra pod náporem stresu, kdy jsou stažená a s nedostatkem kyslíku, nejsou schopna správně provádět detoxikaci.

JAK Z TOHO KOLOTOČE VEN?

Pro zpomalení zanášení organismu odpadem (jaterním odpadem nezdetoxikovaným, nazývejme dále JON) a pro zajištění dlouhověkosti je nutné upravit organismus tak, aby prováděl maximální detoxikaci a aby se mohl bránit vedlejším účinkům potravní chemie a ostatní chemické zátěže z okolí.

Problémem je, že játra jsou hlavním detoxikačním orgánem, ale zanášejí se také. Problém druhý je ten, že je potřeba detoxikovat i to, co se v nás usadilo už dávno a ztvrdlo jako beton a tak vytěsnilo svým objemem důležité rozpouštědlo bordelu – vodu.

Každá buňka potřebuje k životu 3 věci: Přísun kyslíku, živin a zbavení se svých metabolických zplodin (matabolitů). Metabolity se dostávají membránou z buňky ven do okolních tělesných tekutin. To však jen tehdy, není-li tam již obsazeno nezdetoxikovanými metabolity z minula nebo z nadměrné činnosti jiných tkání. Odtud jsou metabolity dopraveny krví do jater a detoxikovány hlavně enzymatickou oxidací. Ovšem jen tehdy, mají-li játra kyslík. Kyslík se do organismu dostane logicky dýcháním, ale to funguje kvalitně jen při tělesné námaze, jinak automatika velmi zaostává za potřebou, protože mozek nemá nebo nevyhodnocuje signály o přidušení kvalitně. Nejsou-li metabolity dobře játry detoxikovány či vylučovány, hromadí se v organismu, hlavně ve vazivech, nejvíce v kloubech okolo páteře, vytváří pak otoky kolem nervů, což vede nejdříve ke špatné funkci orgánů a posléze k poruchám a chorobám.

Problém

Když je kyslíku málo, tak buňka přechází na anaerobní režim, při kterém využívá kyslík z molekul cukru a škrobu za cenu obrovské produkce organických kyselin ze zbytků použitých molekul. Překyselení omezuje buňkám možnost vyloučit do daného prostoru svoje zplodiny a přecházejí přes stav zástavy funkce a otok v postupné oslabování až odumírání. Překyselení je doprovázeno hypoglykémií (snížením hladiny cukru v krvi) k nezvladatelné chuti na něco sladkého. Když si vezmete něco sladkého a játra to hned vypustí do hladového oběhu, slinivka si všimne náhlého rozdílu cukru v krvi a vypustí během asi půl hodiny inzulín, aby se cukr vstřebal do buněk. Kupovidu zcela zákeřně se uloží do buněk tukových. A za hodinu máte zase hlad, který lze léčit naštváním se, tělesnou námahou nebo spánkem či dalším pamlskem.

Překyselení spotřebovává volné neutralizující kationy, zvláště vápník, který je kyselinami vyplavován z těla ven. Potom ovšem chybí. Překyselení také rozšiřuje cévy a krev v nich městná až do fáze, kdy červené krvinky čekají na odstavené koleji kdesi na cestě a přitom spotřebují svůj kyslík a nemohou ho předat dál. Kyselé metabolity v přebytku, dotlačené otoky vaziv do blízkosti nervů, indukují svými volnými elektrony v nervovém systému falešné signály. Ten je jejich eliminací přetěžován, což nutí tělo k produkci stresových hormonů, které umožní tělu takto nepříznivé podmínky nějaký čas přežít.

Stresové hormony jsou ale určeny k akci – boj nebo útěk. To dělá hlavně adrenalin. Rozpohybujete-li tělo, tak uvolněné živiny i kyslík dopravíte z rezerv do tkání a překonáte krizi. Trvá-li krize déle a adrenalin dojde, následuje přechod na nonadrenalinový režim, kdy člověk přechází z bojovných emocí na podřízené, na plačtivé nálady a k akci je potřeba ho nějak donutit, protože sám toho již nebývá schopen. Když dojde i nonadrenalin jedete na dopamin. Vlastně nejdete, ale vytuhnete v bezvládnou apatii, kdy si ještě na příklad na PC stereotypně hrajete karty, ale spát nejdete, protože dojít do postele je pro Vás moc akční (myslet ovšem také).

Útok, podřízenost a mrtvolnost jsou základní přírodní obranné vzorce. Jsme-li unavení, jsme intoxikovaní svými metabolity a musíme se vyčistit. Když sedíme u PC, tak stresem a nehybností nás nic nenutí dýchat. Tím se překyselujeme. Krev se hromadí nejvíce v břiše a v nohách. Proto je nezbytný pohyb, aby se nám krev protočila. Překyselené svaly netvoří teplo protože nemají kyslík a stydneme. Přestává fungovat mozek a čím víc nás to štve, tím méně se dobíráme k nějakému řešení a začínáme zapomínat i to, co jsme si právě přečetli. Takže pozor na studené končetiny, únavu, depresi, chuť na sladké, ztrátu krátkodobé paměti a soustředění, proto toto jsou zřetelné znaky aktuální intoxikace v důsledku přidušení.

Energie

KONEČNÉ ŘEŠENÍ

Vyřešit tuto kulantní situaci můžeme prakticky ihned a velmi jednoduchým postupem, který Vám rádi předáme a zde alespoň ve skromných bodech vypíšeme:

  • Dýchat
  • Hýbat se
  • Dostatečně pít
  • Změnit myšlení
  • Zařadit měsíční podpůrnou kúru
  • Nasuplementovat jisté doplňky stravy
  • Uvolnit z tkání a buněk toxický odpad pobytem v infra kabině – NEAR

Jestliže si nevíte rady, máme k dispozici své vlastní velmi podrobné, avšak jednoduše pochopitelné Zápisky bod po bodu, které jsme získali poskládáním informací z různých důvěrných zdrojů a sami si je vyzkoušeli a právě teď na jaře několikátým rokem praktikujeme.

Jaro je nejlepší období pro podporu organismu v procesu vyčištění se od zimných nánosů. Protože příroda se probouzí a my s ní – játra a žlučník zvyšují svou aktivitu.

Námi vytvořený soupis obsahuje:

1) Techniku k naučení se správně dýchat, která okamžitě zbaví napětí, stresu a dobije energii a zregeneruje nervový systém.

2) Jak a kdy správně cvičit – pár pohybových cviků na ranní nastartování, zbavení se zimomřivosti, lenosti a depresí.

3) Rozpis suplementů včetně dávkování pro nastartování správné funkce jater, srovnání cirkadiánního rytmu (kortizol, melatonin, dopamin) a k eliminaci depresí, vzteku, lenosti.

4) Popis k použití Jarního detoxikačního balíčku „Jaterka“, který pomůže z jater vytahat uložený odpad, rozpustit usazeniny v kloubech, tkáních a orgánech (zejména žlučové, ledvinové kameny a bláto).

Naše zápisky získáte zakoupením
Jarního detoxikačního balíčku „Jaterka“
Cena balíčku je snížena z původních 1.000Kč na 500Kč.

Nejraději bychom Vám ho dali zdarma, ale musíme nějakým způsobem zcela pochopitelně pokrýt náklady na suroviny.
Balíček můžete zakoupit na našem e-obchodu nebo v prodejně.

Jarní detoxikační kúra JATERKA CHCI KOUPIT

Musíme si uvědomit, že po použití jakéhokoliv detoxikačního postupu nemůžeme očekávat jeho zázračnou moc ve zlepšení. Neprovedeme-li změnu ve svém životě, tedy nezměníme-li přístup k sobě samému, životu a okolnímu prostředí, žádný doplněk stravy, meditace či vycákání se ve svěcené vodě nám nepomůže (krátkodobě ano, dlouhodobě ne).

Chce-li se člověk cítit o poznání lépe, musí:
1) V první řadě si uvědomit odkud a kam kráčí a proč. Říkejme tomu naplnění našeho života. Řada z nás neví, co chceme v životě činit a co nás naplňuje ke štěstí.
2) Dále se musíme srovnat a přijmout vše tak, jak je, tzn. odpustit sobě a ostatním. Přestat zaměstnávat mozek neřešitelnými situacemi a odnaučit se porovnávat. („Proč tamten má toto a jak je možné, že tamta je taková“, znáte že?)
3) Uvědomit si fakt, že všichni si jsme rovni a beztak se jednou rozpadneme v zem a staneme před nebeskou bránou, kde nám budou sečteny naše hříchy. A majetek v danou chvíli bude k prdu.
4) Teprve v tomto bodě můžeme řešit fyzické tělo, očisty, detoxikace a zkrášlování.

Pokud máte jakékoliv otázky, jsme Vám k dispozici.

Poznámky pod čarou.
Ostropestřec je výborný pomocník pro játra. Beru pouze nedotknutelná semena tohoto bodláku. Když někde uvidím ostropestřec mletý, dávám nohy na ramena. Olej v semenu na vzduchu rychle oxiduje (žlukne) a stává se jedovatým. I když je tvrzeno, že je zabráněn vstup vzduchu, raději neriskuji, protože nevím, jak a kde byl ostropestřec skladován.

Čaj vařený z plodů ostropestřece si nepřipravuji, jelikož já ani Vy jej neumíte správně připravit, aby se uvolnily ty potřebné látky.

Chci-li pít čaj z ostropestřece, zvolím jinou variantu, která jest naprosto diametrálně odlišná oproti vývaru. Takový nápoj je pro mne vhodné popíjet během dne několikrát po jídle, čímž si zpomalím stárnutí (eliminace volných kyslíkových radikálů), ochráním se před radiací, rentgenovým zářením, UV, rakovinou, radiofonizačním záření mobilů, TV signálu, mikrovln.

Slovní spojení REKLAMA vzniklo spojením slov RE – KLAM. Význam slova je klamat, RE znamená opakovaně. Pro propagování výrobků či postupů používáme slovo PROPAGACE, DOPORUČENÍ, POSTUPY.

Část textu jsem si s poděkováním vypůjčil od Dědka kořenáře, pana Bedřicha Nového a předatloval z jeho brožurky zvané CHYTROVĚĎ, poněvadž tento člověk mnoho ví a svých znalostí nenabyl na internetu. Mimochodem jeho produkty si můžete zakoupit u nás v prodejně a v e-obchodu. Ve Znojmě a širokém okolí až před Brno jsme jediní distributoři.


Publikováno: 20.03.2017, Autor: Přírodna


Copyright © 2023 Přírodna